حکمت جعفری -سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی- با اعلام این خبر در ادامه افزود: ارقام مجاری و محلی تنها رقم های آلبالوی موجود در استان به شمار میروند.
جعفری تصریح کرد: از مجموع ۲ هزار و ۳۳۵ هکتار از باغهای بارور آذربایجان غربی که زیر کشت آلبالو قرار دارند، شهرستان های خوی و ارومیه به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده اند و در سایر شهرستان های تابعه استان نیز در سطح کمتر کشت شده است.
وی اظهار داشت: بیش از ۵۰ درصد آلبالوی تولیدی در آذربایجان غربی در صنایع تبدیلی مصرف و مابقی در منازل نیز توسط بانوان به صورت خشک شده، در تهیه دمنوش، لواشک، فریز شده در یخچال و در مصارفی چون تهیه مربا، کمپوت و شربت کاربرد دارد.
این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به کیفیت بالای آلبالوی منطقه، این محصول علاوه بر مصرف آن در آذربایجان غربی، به سایر نقاط کشور و کشورهای همجوار نیز صادر و در مصارف خانگی و صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار میگیرد.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: آذربایجان غربی حدوداً دارای ۱۲۲ هزار هکتار باغ است که میوههایی نظیر سیب، هسته دارها، انواع انگور، گلابی، گیلاس و سایر میوه ها در این استان کشت می شود.
جعفری یاد آور شد: درختان آلبالو به غیر از شهرستان های ارومیه و خوی، اغلب به شکل حاشیه کاری و به صورت باغهای پراکنده در سایر شهرستان های آذربایجان غربی قرار گرفتهاند.