• امروز : چهارشنبه - ۲۵ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 16 October - 2024
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

نقش آذربایجان در شکل گیری فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی تعیین کننده بوده است

  • 06 مرداد 1402 - 17:54
نقش آذربایجان در شکل گیری فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی تعیین کننده بوده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نقش آذربایجان در شکل گیری فرهنگ و تمدن ایرانی‌-اسلامی همواره تعیین‌کننده بوده و وقتی از آذربایجان صحبت می‌کنیم ادبیات ما، ادبیات انسجام و همگرایی ملی در ایران است.

به گزارش اولدوز خبر به نقل از افتخار آذربایجان، محمدمهدی اسماعیلی در نشست هیئت امنای بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان با بیان این مطلب افزود: باید به جغرافیای فرهنگی آذربایجان به عنوان یک فرصت فوق‌العاده توجه شود که نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به احیای بنیاد فرهنگ و هنر آذربایجان، یک نگاه مشتاقانه و رو به جلو است و با جدیت آن را دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: آذربایجان نقش مهمی در منطقه قفقاز شمالی و جنوبی دارد. در تاریخ پیش و پس از اسلام و همچنین تاریخ معاصر ایران شخصیت‌های بزرگ خطه آذربایجان همواره منشاء حرکت‌های رو به جلو و پیروزی انقلاب اسلامی بودند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: مرزهای فرهنگی آذربایجان فراتر از مرزهای سیاسی، همه کشورهای اطراف را درنوردیده و نگاه ما به ایران، به عنوان کشوری است که مرزهای فرهنگی قدرتمندی دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تاریخ ایران اسلامی و منطقه آذربایجان و نقش پادشاهان صفوی همچون شاه اسماعیل در ایجاد وحدت ملی و تشکیل کشور متحد ایران اشاره کرد و گفت: ما پیش از کشورهای اروپایی و غربی در ایران، دولت متحد داشتیم که باید در این زمینه به طور جدی اقدامات تبلیغاتی شود.

اسماعیلی درباره احیای بنیاد فرهنگ و هنر آذربایجان تصریح کرد: اهتمام و توجه به این امر در جایگاه خود در حال پیشرفت است و نمی‌توان فرهنگ را به جغرافیای سیاسی محدود و محصور کرد و باید در این حوزه اقدامات جدی صورت گیرد.

اهمیت احیای مفاخر و میراث فرهنگی آذربایجان

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت ارتباط اعضای هیئت امنای بنیاد فرهنگ و هنر آذربایجان با سازمان آثار و مفاخر فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کار در زمینه تبلیغ و برجسته کردن مفاخر فرهنگی خطه آذربایجان نیز تاکید کرد و گفت: احیای مفاخر و میراث فرهنگی این منطقه مهم فرهنگی کشور باید با کارهایی مثل تجدید چاپ متون قدیمی آغاز شود.

اسماعیلی تصریح کرد: در بسیاری از کشورها، نداشته‌های تاریخی هم برجسته می‌شود، بنابراین ما باید داشته‌های فرهنگی تاریخی خود را به جهانیان معرفی کنیم. البته پروژه‌های فرهنگی از جمله جاده حکمت در همدان و زنجان و مناطق فرهنگی خوی و خراسان از جمله برنامه‌های آغاز کننده در این زمینه است ولی به کارهای جدی‌تر در این زمینه نیاز داریم.

وی خاطر نشان ساخت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره جدید به دنبال احیای مفاخر و میراث فرهنگی کشور است و با ورود همه مسئولان مرتبط، سعی دارد در این حوزه پروژه‌های فرهنگی جدی از جمله احیای بنیاد فرهنگ و هنر آذربایجان را در سیاست‌های خود دنبال کند.

لینک کوتاه : https://ulduzkhabar.ir/?p=1887

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از تورکی و فارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهند شد.