به گزارش اولدوز خبر، علی دیانتی با اعلام این خبر، افزود: کار برداشت گیاه بیدمشک از اواخر اسفند ماه آغازمی شود و بسته به آب و هوای منطقه حدود ۱۵ تا ۳۰ روز ادامه دارد.
وی با بیان اینکه به سبب کاربردهای متفاوت بیدمشک از جمله کارکردهای اکولوژیکی و زیست محیطی، حفاظت منابع خاک، صنعتی، دارویی، خوراکی،زینتی و سایر موارد میتوان آن را جزو درختان چند منظوره دانست، افزود: آمار رسمی از سطح زیر کشت و میزان تولید بیدمشک در کشور در دسترس نیست.
این مقام مسئول ادامه داد: استان آذربایجان غربی و شهر ارومیه در زمینه تولید بیدمشک و فرآوردههای حاصل از آن از جمله عرق بیدمشک، نقل، حلوا و سایر تولیدات در کشور جایگاه خاصی دارد.
دیانتی، افزایش هزینه های برداشت بیدمشک به دلیل استفاده از نیروی کارگری و حساسیت بالای گل آذین(شاتون) به تغییرات اقلیمی به ویژه بارندگی در زمان برداشت محصول را عوامل کاهش رشد این گیاه در سال های اخیر عنوان کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: کشت این درختچه ها به صورت حاشیه کاری در کنار رودخانه، باغ و جویهای آب بوده که بیشترین سطح در شهر ارومیه است.
وی اظهار داشت: میزان تولید شاتون نر تازه بیدمشک در آذربایجان غربی حدود ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ تن و تولید عرق بیدمشک استان در سالجاری بیش از ۲.۵ میلیون لیتر برآورد می شود.
دیانتی با بیان اینکه یک سوم شکوفههای تولیدی بیدمشک توسط واحدهای تبدیلی جذب و فرآوری میشود، گفت: نزدیک به یک سوم از کل این محصول در خانهها مصرف و تبدیل به عرق بیدمشک میشود.
به گفته وی باقی این محصول نیز در مصارف مختلف توسط واحدهای گلابگیری دیگر استانهای کشور و تهیه نقل بیدمشکی، شیرینی و دسر در قنادیهای ارومیه کاربرد دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: نقل و عرق بیدمشک ارومیه علاوه بر داخل کشور، مشتریان زیادی در کشورهای همسایه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس دارد که مازاد این محصول به این کشورها صادر می گردد.
دیانتی با اشاره به خواص مهم دارویی درخت بیدمشک اذعان داشت: عرق بیدمشک در رفع کمخونی، ناراحتیهای قلبی و تسکین اعصاب کاربرد دارد و دمکرده برگ بیدمشک نیز برای اسهال خونی و خوردن عرق شکوفه آن برای خفقان گرم و تبهای گرم نافع است.
شایان ذکر است، بیشترین سطح زیرکشت بیدمشک در آذربایجان غربی در شهرستانهای ارومیه، پلدشت و سلماس قرار دارد و سالانه و در شرایط نرمال، بیش از یکهزار تن گل تر بیدمشک از سطح باغهای استان برداشت و به بازار عرضه میشود.